---

Algemene Ledenvergadering SFS zal dit jaar plaats vinden op zaterdag 30 mei 2015!

Zie agenda onderaan deze nieuwsbrief.

---

Januari 2015 Skuddekeuring op stal De Lingewaal!

 Januari 2015 heeft er voor het eerst sinds lange tijd een keuring van Skuddes plaatsgevonden. Deze vond plaats bij Leo van Nimwegen van stal de Lingewaal te Heukelum. Begeleid door 2 ervaren keurmeesters werden een aantal leden ingewijd in de geheimen van het keuren van Skuddes. Een zeer geslaagde dag en de opgedane kennis zal zeker worden ingezet de komende tijd. Voor meer informatie en foto’s, zie de website.

---

DAS-Online

 Sinds januari 2014 maakt de SFS gebruik van het DAS-Online dierregistratiesysteem. Sinds die tijd is het bestuur druk bezig met het op orde brengen van de gegevens in deze database. Hier hebben wij uw hulp bij nodig !!! 

Komt uw stallijst niet overeen met de bij u aanwezige dieren:

Pas dit dan aan binnen DAS-Online. Mocht u hulp nodig hebben bij inloggen of wijzigen van gegevens, neem dan contact op met Leo van Nimwegen, via Stamboekadministratie.

---

Contributie 2015

 In januari zijn de stallijsten en contributienota’s voor dit jaar verstuurd.  De meeste leden hebben de nota’s inmiddels voldaan. Mocht u deze nog niet hebben voldaan of vragen hebben over de nota, dan  kunt u contact opnemen met Karin Grondsma, via Administratie

---

Nieuwe leden

 Sinds de vorige nieuwsbrief, december 2014, hebben wij Dhr. Fleur als nieuw lid mogen verwelkomen binnen onze vereniging. Wij wensen hem namens alle leden veel plezier met zijn dieren toe!

---

Lammertijd!

* Het voorjaar is begonnen en de eerste Skudde-lammeren lopen weer in de wei. Heeft u leuke foto's voor op de website? Stuur ze dan door naar [email protected] en laat ons meegenieten van uw dieren!

* Verder het verzoek om alle geboren lammeren, zowel de ooien als de rammen, te registreren in DAS-Online. Dit heeft geen consequenties voor uw contributie (die wordt berekend op basis van de aanwezige ooien aan het einde van het jaar), maar geeft ons wel een realistischer beeld van de aantallen lammeren die per jaar geboren worden. Alvast bedankt!

* Tot slot: Wij merken de laatste jaren dat de Skuddes meer aandacht krijgen en dat meer mensen op zoek zijn naar deze mooie schapen. Aangezien de vraag groter was dan het aanbod,hebben wij een aantal mensen moeten teleurstellen. Mocht u lammeren te koop hebben waar u nog geen nieuw adres voor heeft gevonden, dan kunt u een advertentie plaatsen op de website of dit aangeven bij de voorzitter. Zij kan dan kijken of er in uw omgeving iemand op zoek is naar schapen en beide partijen bij elkaar brengen.

 

---

Agenda

 Zaterdag 30 mei 2015: De Algemene Ledenvergadering van de SFS. Dit jaar zal de nadruk liggen op het fokbeleid van de SFS en de mogelijkheden van DAS-Online als registratie- en analysesysteem. Informatie over de verdere invulling van deze dag ontvangt u later.

 

Oproep:

 Voor de komende ALV zijn wij nog op zoek naar een vergaderlocatie!

 Wanneer u uw huis/ erf deze dag beschikbaar wilt stellen voor het ontvangen van een aantal enthousiaste mede-eigenaren van Skuddes, dan horen wij dit graag. Voor meer informatie of aanmelding, neem dan contact op met Meindert Bouta, via Secretariaat   

---