De SFS is 2014 begonnen met een geheel vernieuwde website!

De nieuwe website is online

Sinds 5 januari is de vernieuwde website van de Stamboek Fokkersvereniging Skuddeschaap online. De komende tijd zullen nog een aantal 'kleine puntjes op de i' worden gezet (zoals de fotopagina).

We zijn daarom zeer benieuwd naar uw mening! Hoe kunnen we volgens u de website verder verbeteren? We horen het graag!

De SFS is nu ook op social media vertegenwoordigd. Volg ons op Twitter en like ons op Facebook! Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwtjes. 

U zult deze nieuwsbrief periodiek ontvangen zodat we u gedurende het hele jaar op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen binnen de SFS en schapenland.

Nieuw dierregistratiesysteem

Vanaf 1 januari 2014 maakt de SFS gebruik van het DAS-Online dierregistratiesysteem. De leden van de SFS zijn per mail geinformeerd over hun inloggegevens. Bij vragen of problemen met DAS-Online kunt u zich richten tot de Stamboekadministratie.

De SFS neemt -na ruim 15 jaar- afscheid van bestuurslid

De SFS neemt -na ruim 15 jaar- afscheid van bestuurslid

Vanaf 1 september 1998 maakte Dick Kwak deel uit van het bestuur van de SFS, met ingang van 2014 heeft hij deze functie neergelegd. Ruim 15 jaar lang zette hij zich in voor de vereniging op het gebied van de dierregistratie en website. Het bestuur heeft op gepaste wijze hem bedankt voor de vele jaren van inzet en benoemd tot erelid.
Na al die jaren is dat absoluut verdiend!

Vacature stamboekadministratie ingevuld

Het bestuur is blij te kunnen melden dat de vacature voor de stamboekadministratie is ingevuld door Leo van Nimwegen. Leo zal zich ontfermen over de dierregistratie van de Skuddes. Ook is hij het eerste aanspreekpunt voor vragen over het dierregistratiesysteem DAS-Online.

Welkom in het bestuur Leo!

Vraag & Aanbod

Ook op de nieuwe website is een vraag en aanbod pagina opgenomen. Deze is ook voor niet-leden beschikbaar, we geven hierbij aan het op prijs te stellen wanneer deze mensen lid willen worden van de SFS.

Inmiddels zijn er al diverse advertenties geplaatst van mensen buiten de vereniging die op zoek zijn naar ooien en ooilammeren. Heeft u Skuddes te koop? Wellicht vindt u een koper via onze website. We zouden het zeer op prijs stellen wanneer u eerst aan de (toekomstige) leden van de SFS denkt, wij dragen immers gezamenlijk bij aan de instandhouding van dit prachtige Skuddeschaap!

Agenda

Woensdag 7 mei: voorlichtingsbijeenkomst 'bewust bestrijden van wormen bij schapen en geiten' te Beilen. Georganiseerd door de Nederlandse Fokkersvereniging het Drentse Heideschaap. Klik hier voor meer informatie 

Zaterdag 10 mei: Cursus erfelijkheidsleer & fokken schaap en geit te Barneveld. Georganiseerd door Stichting Zeldzame Huisdierrassen. Klik hier voor meer informatie

Zaterdag 31 mei: Dag van het Schaap te Ermelo. Klik hier voor meer informatie