Algemene Ledenvergadering zal op zaterdag 12 juli a.s. plaatsvinden! Zie de agenda onderaan. 

Dag van het Schaap groot succes

Nieuwe flyer SFS

De SFS was dit jaar wederom aanwezig bij de Dag van het Schaap. Tijdens dit evenement hebben we onze vernieuwde flyer gepresenteerd (zie de linker foto). 
Wanneer u flyers wilt verspreiden kunt u deze aanvragen bij het secretariaat.

Tevens hebben we een mooie banner gemaakt om duidelijk te laten zien hoe Skudde schapen eruit zien. Zie ook bovenstaande foto van Meindert en Leo bij de stand, gemaakt door Linda Hazenberg.

Met échte Skudde schapen deelnemen aan de Dag van het Schaap kan alleen als ze zwoegervrij zijn, helaas hebben we binnen de vereniging (bijna) geen zwoegervrije dieren.

Handleidingen DAS-Online

Het bestuur heeft inmiddels weer een handleiding toegevoegd over het gebruik van DAS-Online. In de nieuwste handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw lammeren kunt invoeren. Klik hier voor deze handleiding.

Heeft u suggesties voor de volgende handleiding, of heeft u vragen over het gebruik van DAS-Online dan kunt u zich richten tot de stamboekadministratie.

Dagboek van een Skudde fokker

Dagboek van een Skudde fokker: oormerken van lammeren

Elke Skudde fokker heeft zo zijn eigen rituelen en verhalen. In onze nieuwe rubriek 'Dagboek van een Skudde fokker' worden deze gedeeld. Leo van Nimwegen heeft een bericht geplaatst over het oormerken van lammeren en scrapie. 

Veel leesplezier! Heeft u zelf ook zo'n leuk verhaal om te delen? Stuur dit dan naar [email protected]

Nieuw bestuurslid & nieuwe vacature

Linda Hazenberg heeft zich aangemeld als bestuurslid voor de SFS. Linda is erg actief met het fokken van Skuddes, we zijn dan ook erg blij dat ze ons bestuur wil versterken.

Welkom in het bestuur Linda!

Lottie Brosky heeft aangegeven haar bestuursfunctie van penningmeester neer te willen leggen in verband met haar aanstaande moederschap. We hebben dus helaas ook direct weer een nieuwe bestuursvacature. Wie wil?

Ledenbestand

We kunnen twee nieuwe leden verwelkomen: mevrouw Hoogenboom uit Wirdum en de heer Van der Gaauw uit Hardinxveld-GiessendamWelkom!


Ons ledenaantal staat momenteel op 42, we hopen hier de komende periode nog enthousiaste fokkers aan toe te kunnen voegen.

Stijgende vraag naar Skudde vachten

Naast de grote vraag naar Skudde ooien (zie ook onze vraag & aanbod pagina), signaleren we ook een stijgende vraag naar Skudde vachten. Heeft u dus nog vachten liggen die een bestemming zoeken? Plaats gerust een aanbod op onze website!

Oproep van de Kinderboerderij Schagen

Voor de dag van het dier, 17 juli te Schagen, is de Kinderboerderij Schagen op zoek naar iemand die zijn/haar Skudde schapen wil tentoonstellen. De Skuddes van de kinderboerderij zijn begin augustus uitgerekend, deze hoogzwangere dames kunnen beter niet de stress hebben die zo'n dag met zich meebrengt. Vandaar deze oproep.

Enige vereiste voor deelname is dat de Skuddes zijn ingeënt tegen Q-koorts. Ook wanneer u niet geënt heeft, is het nog mogelijk om deel te nemen. De Skuddes die meegaan naar Schagen dienen dan deze week nog geënt te worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Groot ( 06-53419386)

Agenda 

Donderdag 17 juli: de dag van het dier bij de Westfriese Folklore markt te Schagen. Klik hier voor meer informatie
Zaterdag 12 juli: Algemene Ledenvergadering SFS bij familie Slingerland op landgoed Groot-Boerle te Wijhe. De agenda en het programma volgen nog, maar er zal onder andere een gezellige barbecue op het programma staan! Zet de datum dus vast in de agenda.